Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pilates cikkek képes leírás - Pilates.tlap.hu
részletek »

Pilates cikkek - Pilates.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pilates.tlap.hu » Pilates cikkek
Keresés
Találatok száma - 22 db
A pilates alapjai; az alhasi izmok erősítése

A pilates alapjai; az alhasi izmok erősítése

A Pilates úgy erősíti a törzset, mint semmi más Az alhasat, a csípőt, és az alsó hátrészt egyszerre mozgatja, minden más mozgás is innen indul ki. A sima fölülések csak a nagy hasizmot mozgatják, a Pilates a mélyizmokat is. Jó néhány mozgásformát a táncterápiától kölcsönzött, és ezzel megváltoztatja az emberek általános mozgását is. Kecsesebb lesz, jobb tartású, folyamatos mozgású az ember tőle. Nem elérhetetlen, nem kell hozzá különösebb felszerelés, csak egy szőnyeg. Nem árt néhány leckét szakoktatótól venni azért, de jó könyvek segítségével egyedül is mehet a dolog. Ami nagydolog még benne, hogy nem csak a testedet tornáztatja, hanem az elmédet is. Még az igazi földhözragadt emberekét is. Ők is megérzik, hogy a testük változása valahonnan belülről jön.

A Pilates gyakorlatok 6 alapelve

A Pilates gyakorlatok 6 alapelve

A Pilates gyakorlatok 6 alapelve Légzés: A mozgásrendszer kulcsa az oldallégzés. Pilates a teljes tüdőt megtöltő belégzést és a tüdőt tökéletesen kiürítő kilégzést szorgalmazta, amely megtisztítja a véráramot, és kiszűri a testből a mérgező anyagokat. Belégzéskor a bordák oldalra, kifelé nyomódnak a has emelkedése nélkül, a köldök közelít a gerinchez. Kilégzéskor a bordák befelé nyomódnak, közelítenek egymáshoz, és kanalazzuk a hasat be és fel. Ez a légzéstechnika lazán hagyja a hasat és egyidejűleg a törzs felső részét is. A mozgás előkészítésekor belélegzünk, a mozgás végrehajtásakor pedig kilélegzünk. Mindig orron keresztül mélyen szívjuk be a levegőt, és szájon át engedjük ki. Mielőtt hozzáfognánk a gyakorlatokhoz, szánjunk néhány percet az oldallégzés gyakorlására. Összpontosítás: Ne hagyjuk elkalandozni gondolatainkat, összpontosítsunk az elvégzendő feladatra. Gyakorlat közben minden egyes mozdulatnál egy belső párbeszéd vezéreljen és irányítsa testünket. Amikor már szellemi síkon is végig tudunk követni minden egyes gyakorlatot, kezdünk túljutni a tanulófázison. Koncentráljunk arra, hogy mi a helyes, és mi a helytelen. Összpontosítsunk a részletek csiszolására. Ellenőrzés: Pilates contrologynak, vagyis az ellenőrzés művészetének nevezte módszerét. Minden mozgássor folyamán gyakorolni és fokozni kell az ellenőrzést. A Pilates-módszer megkívánja a test tudatos...

A Pilates kulcsa: a légzés

A Pilates kulcsa: a légzés

A Pilates kulcsa: a légzés Az ősrégi vicc szerint a szőke nőről leveszik a fejhallgatót, majd nem sokkal később eszméletlenül esik össze - a körülötte állók belehallgatnak a fejhallgatóba, ami azt mondja kilégzés belégzés kilégzés... Viccnek indul bár, de a valóságban teljesen komoly - legalábbis Pilates órán még azt is megszabják, mikor vegyél levegőt. J A légzés több szempontból is kulcsfontosságú. Először is, a magunkra való odafigyelés első lépése, hogy összpontosítunk a légzésünkre, annak ütemére. A légzés ciklikussága könnyen relaxált állapotba vezeti a rá figyelőt. A légzés minősége befolyásolja testünk működését. A nyugodt és alapos légzéssel több oxigén kerül a véráramlatba, így a mélyen fekvő izmokhoz is több jut el - és épp a mélyizmok tornáztatása a Pilates esszenciája. (Mindennapjaink kapkodó felületes légzése egyébként sem normális. A helyes mély levegővétel fizikálisan is jó hatással van a szervezetre, csökkenti a stresszfaktort, erősíti a szívizmokat, a tüdőt, javítja az emésztést.) A légzés iránya nemegyszer befolyásolja az izomzat működését: azaz, megfelelő izommunkához a kilégzés hatékonyabbá teszi a mozgást (pl. haspréshez szükséges a levegő kifújása), míg más mozdulatnál a légzőszervek épp szabad úttal rendelkeznek ahhoz, hogy a tüdőbe vezessék a szükséges oxigént...

Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy

Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy

AMERIKAI FITNESS DIPLOMA 3 HÓNAP ALATT? 5 ÉRV, HOGY KÉPZÉSEINKET VÁLASZD: VÉGZETTSÉGEDDEL MAGYARORSZÁGON ÉS AZ EGÉSZ VILÁGON DOLGOZHATSZ. AZ ITTHON ELÉRHETÕ LEGKEDVEZÕBB ÁRAKON OKTATUNK. A TANFOLYAMOKAT HÉTVÉGENTE TARTJUK. AZ OKTATÁS MAGYAR NYELVEN TÖRTÉNIK. KIEMELT PARTNERÜNK AZ ANGLIAI SZÉKHELYŰ STEINER INTERNATIONAL CÉG, AMELY A VILÁG 128 LUXUSHAJÓJÁRA KÖZVETÍT FITNESS SZAKEMBEREKET ÉS ELSŐSORBAN AZ ISKOLÁNKBAN MEGSZEREZHETŐ NEMZETKÖZI DIPLOMÁT JAVASOLJA JELENTKEZŐINEK. Iskolánk hitvallása: Célunk, európai szinten megismertetni az emberekkel, hogy az egészséges test és lélek harmóniájának megteremtése nem elérhetetlen álom, ennek lehetősége mindenki előtt nyitva áll! Hiszünk abban, hogy a testünkkel és a lelkünkkel egyenlő mértékben foglalkoznunk kell! Egészséges test csak egészséges lélekkel teremthető meg! Hiszünk abban, hogy a tudatos mozgás elvezethet bennünket a lelki nyugalom, a jól érzem magam a bőrömben érzéshez, a mozgás elkezdése pedig sohasem késő!

Diéta és fitnesz Pilates - a legjobb barát

Diéta és fitnesz Pilates - a legjobb barát

Pilates - a legjobb barát Itt az ideje, hogy új barátot szerezzünk, aki mellett megtaláljuk a vágyott összhangot testtel és lélekkel! Távoli rokonával, a jógával, már több mint baráti a viszony, de most ismerjük meg a Pilatest. És ki más közvetítené nekünk az új barátságot, mint aki Pilatesből diplomázott, méghozzá Kaliforniában. Geszler Dorottyának - az örök fiatalnak, akit lassan évtizedek óta a magyar szépség szimbólumának tartanak - a Pilates már a legszűkebb baráti körébe tartozik.

Hirdetés
Fogyókúra alatt - Pilates

Fogyókúra alatt - Pilates

Fogyókúrázók társkereső és fórum oldala. Mindent kipróbáltál már? Gyors fogyókúra, 90 napos fogyókúra, Norbi fogyókúra, 4 napos fogyókúra, ....., ilyen fogyókúra, olyan fogyókúra? Itt megtalálod azokat az embereket, akik hasonlóan fogyókúrázni, diétázni vagy sportolni szeretnének vagy már fogyókúráznak, sportolnak is. Tippeket találsz a fogyókúrához, diétához és megoszthatod tapasztalataidat másokkal. Az oldalon megtalálod a legújabb diétás módszereket és még különböző kalkulátorokat is a fogyáshoz. Lehetőséged van fogyókúrás receptjeid feltöltésére, megosztására másokkal.

Ideális testsúly - Pilates torna, egészséges

Ideális testsúly - Pilates torna, egészséges

A Pilates torna segít az ideális testsúly elérésében. Javítja a testtartást és hajlékonyságot, rugalmas gerincet biztosít Stabil súlycsökkentés, ideális testsúly: mozgással és célzott táplálkozással! Pilates - Ideális testsúly A mai modern világban a táplálkozásunk egyensúlya felborult. Lényegesen több a "bevitel" mint a "felhasználás". Ennek eredménye, hogy felesleg képződik szervezetünkben, ami zsír formájában elraktározódik: vagyis hízunk. Van egy jó hírem: az egyensúly helyreállítható, vagyis az ideális testsúly elérhető a legtöbb ember számára. Ehhez tudatosan kell táplálkoznunk és megfelelő mennyiségű mozgással kell biztosítanunk a bevitel és a felhasználás egyensúlyát. A Pilates-torna elsősorban a törzs izomzatára koncentrál, erősítő és nyújtó gyakorlatokból áll. És hogy mit nyújt nekünk a Pilates? Szép, szálkás izmot, rugalmas gerincet és formás testet. Na meg azt kellemes, minden porcikánkat átjáró jóleső érzést az órák után.

Kímélve formál a pilates

Kímélve formál a pilates

Pilates mozgásforma alapítójáról, a módszerről, a hatásairól és néhány híres követőjéről. A pilátes segít a karcsúság megőrzésében, megdolgoztatja a has-, hát-, fenék- és csípőizomzatot, miközben kíméletesen bánik az ízületekkel. Meghódította Amerikát és mostanra nálunk is rengeteg követője van. Joseph Hubertus Pilates 1880-ban látta meg a napvilágot Düsseldorfban, gyermekként sokat betegeskedett, asztmától, reumatikus láztól szenvedett, ezért szülei sportolni vitték, gyógyírt remélve a mozgástól. Reményük beteljesült, innentől kezdve a kis Pilates és a mozgás elválaszthatatlanok voltak.1914-ben, Angliában érte a világháború, s németként sorstársaival együtt internáló táborba került, ahol fogolytársain próbálta ki a maga által kifejlesztett mozdulatsorokat. Szabadulása után folyamatosan finomította technikáját, melyet Test Kontroll néven 1930-tól nyilvánosan oktatni kezdett.

Pilates

Pilates

Pilates - Egészség A testet, lelket átmozgató torna Új irányzat hódít a magyar edzőtermekben. A Pilates, amely segít a karcsúság megőrzésében, és feszessé, szálkássá varázsolja az izomzatot. Hollywoodi hírességek - Madonna, Julia Roberts, Keanu Reeves - már évek óta hódolnak ennek a mozgásnak, hogy megőrizzék alakjukat és erőnlétüket. A torna olyan egyenletes, fokozatosan felépített gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik az izmok harmonikus fejlődését. Speciális légzéstechnikájával növelhető a szervezet oxigénellátása és fizikai teljesítménye. De mi a Pilates, és honnan ered? A múlt század első felében a német származású Joseph H. Pilates sokat szenvedett gyerekkorában különböző betegségekben, amelyek következtében legyengült az izomzata. Hogy erősítse szervezetét, jógázott, majd kitanulta a harcművészet fortélyait, a zen meditációt, a görög és a római tornagyakorlatokat. Ezeket kombinálva kifejlesztette saját módszerét. Az Egyesült Államokba áttelepülve nagy népszerűségre tett szert, elsősorban balettművészek és táncosok körében, mivel a sérülések gyógyulási idejét is csökkentette. Egyedülálló technikája lehetővé tette a mozgást a rehabilitáció alatt is, és a sportoló nem veszített erőnlétéből sem.

Hirdetés
Pilates

Pilates

Edzéstervek: első Digitális Személyi Edző Kiss Jenővel, edző válaszol és kalkulátor szolgáltatások. Hírek, Programok: a Testépítés, Fitnesz, Egészség és Fogyás világából Joseph Hubertus Pilates a módszer kidolgozója - nagyszerű az izomerősítésbenJoseph Hubertus Pilates, aki Németországban született. Kora gyerekkorában asztmától és reumagyulladástól szenvedett. Ekkor kezdett el tornázni, méghozzá olyan sikeresen, hogy 14 éves korában felkérték, álljon modellt anatómiai táblázatok készítéséhez. Sokféle sportot űzött, és sokat utazott. Így került az I. világháború alatt Angliába, ahol, mint idegent internáló táborba zárták. Volt elég szabadideje, amit arra használt, hogy az ágyhoz kötött sebesült katonákat megtornáztassa. Később Amerikába ment, ahol megismerkedett későbbi feleségével, és edzőtermet nyitottak. Célja az izomerősítés, rugalmasság, általános egészség megőrzése, mindezek eléréséért dolgozta ki ezt a pontos, hatékony mozgást.

Pilates - egy német, akinek szíve volt

Pilates - egy német, akinek szíve volt

2008. január 04. - Pilates - egy német, akinek szíve volt Hallott róla? Ha még nem, érdemes figyelni rá! Joseph Pilates németnek született, de 1912-ben elhagyta Németországot, és Angliába költözött, hogy a Scottland Yard önvédelmi oktatója legyen. Az I. világháború kitörésekor - német nemzetisége miatt - 'idegen elemnek' minősítették Nagy-Britanniában, ezért mozgásterét korlátozták, gyakorlatilag letartóztatták. Az első világháború idején kórházakban dolgozott, itt kidologozta speciális mozgásrendszerét, és sebesült katonákat segített a rehabilitációban. 1918-ban egy gyilkos influenzajárvány söpört végig Anglián, amely ezerszámra szedte az áldozatait. Joe tanítványai közül azonban egy sem halt meg... Pilates állította, hogy az ő rendszere védte meg a tanítványait a járványtól. A háború után visszatért Németországba (hova emigrálna az ember, ha nem a vesztes hazájába), és elkezdte tanítani újdonsült módszerét. Táncművészek, színészek tanulták mozgásrendszerét, köztük Rudolf von Laban, aki a modern tánc alapjainak meghatározó egyénisége lett. Pilates dolgozott, a módszer hatott, az idő kereke forgott tovább, és újabb háború közeledett. Amikor az állam hivatalnokai arra kérték, hogy a - világ meghódítására készülő - hadseregnek is oktassa a módszerét, akkor úgy döntött, Amerikába emigrál.

Pilates - Index Fórum

Pilates - Index Fórum

Pilates - Index Fórum Kipróbáltad? Rendszeresen űzöd? Bevált? Nem vált be? Könyvből, DVD-vel vagy csoportban jobb? Véleményeket, tippeket, tanácsokat kérek. :) Mit beszélnek mások a Pilatesről. Olvasd el a fórumban.

Pilates - Wikipédia

Pilates - Wikipédia

A pilates vagy pilátesz fitnessz módszert a német Joseph Pilates alapította a huszadik század elején. 2010-ben 11 millió gyakorlója és 14 000 oktatója volt az USA-ban. A Pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a 'nyugati' világ anatómiai ismereteit a 'keleti' mozgáskultúra egyes eszközeivel. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok) illetve a speciális légzéstechnika. A Pilates módszer nevét megalkotója, Joseph Hubertus Pilates után kapta, aki Németországban, Düsseldorf mellett született 1883-ban. Születése óta angolkórban, asztmában és ízületi fájdalmakban szenvedett. Ennek hatására életét már egészen korán a sportolásnak és az egészséges test kialakításának szentelte: gimnasztikázott, testépített, jógázott - ennek az eltökéltségnek az eredményeképpen már 14 évesen anatómiai rajzokhoz állt modellt. 1912-ben Angliába költözött, bokszolóként, cirkuszi előadóként és önvédelmi sport oktatóként dolgozott. A világháború kirobbanásakor a német állampolgárokat, így Pilatest is, internálták, és ezalatt, a Man-szigeten kezdte el kialakítani módszerét. Honfitársai, akiken 'gyakorolt', a testedzésnek köszönhetően megerősödtek fizikailag, és elkerülték azt az irtózatos influenzajárványt, amely ezreket ölt meg. 1926-ban az USA-ba költözött, az oda tartó hajóúton ismerkedett meg későbbi társával, Clarával, akinek segítségével kialakította a 'Control

Pilates gyakorlatok

Pilates gyakorlatok

Részletes információk a Pilates torna alapelveiről, menetéről, és előnyeiről. Ha szeretnél megtudni mindent, ami Pilates, akkor a mi weboldalunkon a helyed! Ha érdekelne Pilates oktatás akkor két javaslatunk is van: vásárolhatsz tőlünk Pilates DVD-ket, vagy személyesen ellátogathatsz stúdiónkba, ahol oktatóink segítenek elsajátítatni a Pilates torna fortélyait. Ha felkeltettük érdeklődésed látogass el honlapunkra - Pilates.hu

Pilates könnyed alakformálás

Pilates könnyed alakformálás

Pilates. Már a hangzása is egész kellemes, könnyed és dallamos. De vajon mi ez? És ugyanolyan jó dolog csinálni is, mint kimondani? Egyáltalán: milyen gyakorlatokra készülj, hogyan öltözz, ha a pilates-órára mész? A WellnessCafe már tudja a választ!

Pilates torna

Pilates torna

Pilates torna Létezik egy több mint 100 éves testformáló módszer, melyet 2003 tavaszáig Magyarországon nem ismerhettünk. Ekkor azonban egy vállalkozó szellemű, rendkívül lelkes, fiatal edzőnő - aki ebben az időben már 14 éves fitneszmúlttal rendelkezett - Amerikába utazott, hogy elsajátítsa, majd hazánkban is népszerűsítse az Államokban már jól ismert Pilates-módszert. A számunkra még újszerű alakformáló technika rejtelmeiről Szőke Mariannával, a Pilates-torna magyarországi képviselőjével és tanárával beszélgettem. ideál: Mit lehet tudni a módszer eredetéről? - Joseph Hubertus Pilates - aki 1880-ban Düsseldorf mellett született Németországban - kifejlesztett egy mozgástechnikát, melyet annak idején Controll-nak nevezett el. A módszer ma már az ő vezetéknevét viseli. Joseph-ről azt érdemes tudni, hogy születése óta meglévő ízületi és reumatikus problémái erősen korlátozták az olyan jellegű mozgásban és sportban, ami más gyerekek számára természetes volt. Fiatalon elhatározta, hogy megkeresi a számára ideális és hasznos testmozgási lehetőséget, így már tinédzser korában elkezdett érdeklődi a jóga és a többi keleti mozgáskultúra iránt. Tanulmányainak egyes elemeit, valamint...

Pilates Videók

Pilates Videók

Sok különböző videó mind-mind Pilates témakörben. Az angol német és spanyol Pilates rajongók és oktatók által készített videók mellett magyar videót is találunk: A vitál tv képes beszámolója a gépes pilátes-ről. A felvétel Győrben a Dallospilates stúdióban készült.Pilatesről röviden a pilates institute tanárától www.pilatestanfolyam.hu

Tuti menü